18 Nisan 2014 Cuma

19 Nisan Cumartesi günü saat 19.55 de TRT 1 ekranlarında dizi severleri adeta bir tarih yolculuğuna çıkartacak olan Yedi Güzel Adam-Kara Lise dizisi ekranlara merhaba diyor. Dizi 1950-1970 yılları arasında Kahramanmaraş’ta Kara Lise’de geçmektedir. Bu lisede öğrenim gören yakın Türk edebiyat tarihine damga vuran 7 şairin hayatını ele almaktadır. Bu şairler, Erdem Beyazıt, Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Ali Kutlay, Akif İnan, Alaaddin Özdenören’dir. Şairler arasında yer alan Sait Zarifoğlu’na hayat veren Fatih Murat Teke, sevilen oyunculardan biridir.

Şair Sait Zarifoğlu rolü, herkes tarafından sevilerek benimsenen, fikirleri önemsenen bir kişiliğe sahiptir. Etrafındakiler ona duruşu ve tavırları sebebiyle “Baba” diye hitap ederler. Çünkü çevresindekilerin her zaman dertlerini dinler ve üzüntüleriyle üzülürdü. Aynı yaşta olmalarına rağmen arkadaşlarına nasihatler verirdir. Fikirlerinin önemsendiği bir kişilik olduğu için de arkadaşları nasihatlerine kulak verirlerdir. Bazen herkesten uzaklaşarak kafa dinlemeye ihtiyaç duyardı. Bu gibi zamanlarda ortalardan kaybolmayı tercih ederdi. İnsanlar ile ilgili gözlemlerini kendi içerisinde yapmayı tercih ederdir. İnsanların haklarının üzerinde durur, haksızlığa karşı da oldukça duyarlı davranırdı. Arkadaşları tarafından saygı duyulup sevilirdi. 

Bu role hayat veren Fatih Murat Teke’dir. Teke, 29 Eylül 1987 yılında doğmuştur. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunudur. İlk olarak Şefkat Tepe dizisinde görmüş olduğumuz oyuncu, Yedi Güzel Adam dizisinde de oldukça başarılıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder