18 Nisan 2014 Cuma

19 Nisan Cumartesi günü saat 19.55 de TRT 1 ekranlarında dizi severleri adeta bir tarih yolculuğuna çıkartacak olan Yedi Güzel Adam-Kara Lise dizisi ekranlara merhaba diyor. Dizi 1950-1970 yılları arasında Kahramanmaraş’ta Kara Lise’de geçmektedir. Bu lisede öğrenim gören yakın Türk edebiyat tarihine damga vuran 7 şairin hayatını ele almaktadır. Bu şairler, Erdem Beyazıt, Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Ali Kutlay, Akif İnan, Alaaddin Özdenören’dir. Şairler arasında yer alan Ali Kutay’a hayat veren Çağdaş tekin, bu rolün altından en başarılı şekilde kalkacaktır.
Şair Ali Kutlay rolü, her konudaki dürüst yorumlarıyla tanınmaktadır. Söz konusu kendi olunca sessizliğe bürünmeyi tercih eder. Yaşamı boyunca içine kapanık olarak bilinmektedir. Ailevi sorunları ve evin geçim derdi onu son derece etkilerdi. Bu sebeple oluşan moral bozukluklarını ise gizleyemeden dışa vururdu. Arkadaş grubunda yer alan Rasim Özdenören, onun için çok farklı bir yerde olmuştur.
Çünkü her derdini dinler, ona yol gösterirdi. Duygusal anlamda tüm desteği arkadaşı Rasim’den alan Ali, Zehra’ya karşı da hayranlık beslerdi. Fakat karşı cinse karşı olan çekingenliği ve içine kapanıklığı dolayısıyla hiçbir zaman O’na açılamamıştır. Şair ruhuna sahip olduğu bilinen Ali Kutay iz bırakan birçok şiire de imza atmıştır. 

Bu role hayat veren Çağdaş Tekin’in bilinen ilk rolü bu roldür.

0 yorum:

Yorum Gönder